Elogi de l'Aparat

Aquests dies se'n parla molt de determinada votació al Parlament de la Generalitat principatina. I curiosament no se'n parla gaire de si aquesta votació té gaire sentit un cop aprovada determinada Declaració de Sobirania. Un tema sucós que pot fer parlar molt i que de fet ja ha ocasionat tant un discret però ferm toc d'atenció de l'ANC, com la postura contrària de la CUP i fins i tots nervis i alguna sortida de to via twitter d'algun diputat d'aquesta formació. Sobre com s'articularà aquesta postura contrària d'aquesta formació i sobre si és positiva, coherent i/o si ajuda (o no) al conflicte (aka “procés”) doncs ja hi haurà temps per parlar-ne. I molt.

Seccions: 

Recull de premsa: Navarro liquida el federalisme i mata el PSC

Hi ha un moment en tot procés d'independència que tot comença a accelerar-se i un bon reflex d'això és que les notícies, articles i reflexions de fa unes poques setmanes comencen a estar superats pels fets. És probablement el cas d'aquest article de Rossend Sanglas Ramon, on s'avisa de la liquidació del federalisme i la mort del PSC, tots dos fets perpetrats per en Pere Navarro.

Seccions: 

L'odi

Feia dies que feien bullir l'olla i, finalment, es concreta la notícia de les denúncies presentades per l'estranya aliança del Partit Popular, Ciutadans i Unión Progreso y Democracia contra el simposi del 1714 per "incitació a l'odi i a la violència". Tot ve de la celebració d'un simposi d'historiadors que té per títol "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)". En aquest simposi d'historiadors es tractaran diversos aspectes de la construcció de l'estat centralista borbònic (com per exemple la introducció del cadastre) i de la repressió militar, política, lingüística, cultural, econòmica, social i etcètera contra Catalunya.

Seccions: 

Recull de premsa: La nació que l'ANC no hauria de confondre

L'abril passat l'ANC va rebutjar integrar l'ANC de Mallorca com una igual. Els Paḯsos Catalans és la pàtria de tothom qui es considera independentista català?

http://www.vilaweb.cat/editorial/pg/2/4107858/nacio-lanc-hauria-confondr...

 

Seccions: 

País Valencià i PP

Aquest és el model que jo vull aplicar pel Govern d’Espanya”.

Paraules del Sr. Mariano Rajoy, l’any 2008, uns mesos abans de les eleccions generals, en referència al Sr. Francisco Camps (President de la Generalitat Valenciana en el període 2003-2011) per la seva bona gestió econòmica.

A principis del 2009, l’Audiència Nacional va imputar a Francisco Camps com a suposat implicat en la trama de corrupció del conegut cas Gürtel.

Seccions: 

Recull de premsa: D'un titular amb pinces, una bugada falsa

Resposta d'en David Fernàndez a l'acusació a la CUP de voler pactar amb CiU, formulada per l'autoproclamada esquerra social

Seccions: 

Recull de premsa: Sóc de 'Santako', no imbècil

El títol ja ho diu tot… Canya al pamflet classista i ridícul del Cercle Català de Negocis.

Seccions: 

Recull de premsa: Tiananmen a Burjassot

Després d'una nit de vetlla i d'un matí estressant i trist, uns tècnics molt escortats per efectius de la policia nacional espanyola que feia hores que mantenia el setge a la seu de la televisió valenciana Canal 9, han tancat el canal de TV. Unes hores abans havien tancat la ràdio. L'editorial de Vicent Partal que es comenta per si sol.

http://www.vilaweb.cat/editorial/4159153/tian-anmen-burjassot.html

Seccions: 

Federalisme: què proposen?

Sembla que ben aviat el Parlament anunciarà quan es farà la consulta, i quina en serà la pregunta.

La redacció de la pregunta és una de les qüestions que més polseguera està aixecant, uns diuen que ha de ser concisa i clara, la resposta de la qual sigui sí o no. D’altres diuen que la pregunta ha d’incloure l’opció federal. I finalment, hi ha els que s’oposen a qualsevol consulta.

Seccions: 

Recull de premsa: Mapa de "l'obra" de PxC...

Mapa dels processos judicials -oberts i tancants- les declaracions xenòfobes, les declaracions que evidencien simpatia per la ideologia nazi, actituds violentes, etc del partit PxC... Es tracta d'un mapa obert a la participació, tot i que tal com està ja conté prou elements.

http://bertrancr.wordpress.com/2011/11/05/mapa-plataforma-per-catalunya-josep-anglada/

Seccions: 

Pàgines

Subscriure a 26denovembre.cat RSS