ANC

Recull de premsa: La nació que l'ANC no hauria de confondre

L'abril passat l'ANC va rebutjar integrar l'ANC de Mallorca com una igual. Els Paḯsos Catalans és la pàtria de tothom qui es considera independentista català?

http://www.vilaweb.cat/editorial/pg/2/4107858/nacio-lanc-hauria-confondr...

 

Seccions: 

El discret encant de la burgesia

Alguns textos de l'Esquerra Independentista són fàcilment reconeixibles per l'ús d'una, com si diguéssim, variant dialectal pròpia, en la que, entre altres curiositats,  es fan servir indiscriminadament i amb certa facilitat i alegria expressions com per exemple "burgesia". De vegades s'usa en la seva variant acusatòria, com quan s'acusa algú/na persona o associació de "burgès". Que quedi ben clar que això no ho fa tota l'Esquerra Independentista, en la que trobem sovint veus ponderades.

Aquestes acusacions que han fet persones i grups de Esquerra Independentista sovint s'han adreçat, a vegades implícitament o menys vegades de manera més explicita, contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Una organització a la que se l'ha acusat de tot, de ser la corretja de transmissió de CDC o pitjor encara, de CiU. De tenir plantejaments interclassistes, de posar per davant la independència per sobre de qualsevol altre criteri i que es resumiria en la frase tan repetida de "primer la independència i després ja ho veurem". I potser és que ho volen contraposar amb el "Ho volem tot" d'alguns, una opció utòpica però legítima.

En tot cas nosaltres, que ens ho mirem des de fora, som dels que pensem, que l'ANC no és en cap cas la corretja de transmissió de ningú, per molt que a molts els encantaria que ho fos. Perquè, només per la capacitat de convocatòria i d'organització que han demostrat fins ara, és normal pensar que dirigir l'ANC des de l'ombra ha de ser el somni daurat de qualsevol partit polític sobiranista i/o independentista. Però l'ANC prohibeix que al seu Secretariat hi figurin càrrecs públic o polítics rellevants, per estatuts (art. 18, punt 7):

Seccions: 
Subscriure a RSS - ANC