dèficit fiscal

Recull de premsa: L’Estat ha deixat d’invertir 4.000 milions d’euros a Catalunya en set anys per l’incompliment de l’Estatut

Aquests dies ha estat notícia que els pressupostos del regne d'Espanya de 2014 preveuen una caiguda de la inversió a Catalunya d'un 25,5%. Però com podem veure en aquest enllaç de la Cambra de Comerç de Barcelona que us proposem (en pdf), aquest no és ni de lluny l'únic greuge econòmic ni tant sols d'acord amb la legislació actual i constitucional. El dèficit permès no s'aplica de manera equitativa segons les administracions, ocasionant la situació de semifallida perenne de la Generalitat, ni tant sols s'han pagat les quantitats pendents per la Disposició Addicional 3a de l'Estatut actualment vigent, incomplint la seva pròpia llei. Cosa que per cert, no els treu gaire la son.

L’Estat ha deixat d’invertir 4.000 milions d’euros a Catalunya en set anys per l’incompliment de l’Estatut

Seccions: 

Les engrunes espanyoles

Fa cosa d’un mes que la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegurava que calia millorar el finançament a Catalunya així com les relacions amb l’Estat, tot apel·lant a l’oferta de diàleg “lleial i sincera” del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i ja sabem com ha respost el PP espanyol a la proposta. Citem les paraules del ministre d’hisenda, Cristóbal Montoro: “podem tenir la seguretat que el Govern d’Espanya no farà res que obri les diferències entre espanyols, res!”.

Seccions: 
Subscriure a RSS - dèficit fiscal