federalisme

Elogi de l'Aparat

Aquests dies se'n parla molt de determinada votació al Parlament de la Generalitat principatina. I curiosament no se'n parla gaire de si aquesta votació té gaire sentit un cop aprovada determinada Declaració de Sobirania. Un tema sucós que pot fer parlar molt i que de fet ja ha ocasionat tant un discret però ferm toc d'atenció de l'ANC, com la postura contrària de la CUP i fins i tots nervis i alguna sortida de to via twitter d'algun diputat d'aquesta formació. Sobre com s'articularà aquesta postura contrària d'aquesta formació i sobre si és positiva, coherent i/o si ajuda (o no) al conflicte (aka “procés”) doncs ja hi haurà temps per parlar-ne. I molt.

Seccions: 

Recull de premsa: Navarro liquida el federalisme i mata el PSC

Hi ha un moment en tot procés d'independència que tot comença a accelerar-se i un bon reflex d'això és que les notícies, articles i reflexions de fa unes poques setmanes comencen a estar superats pels fets. És probablement el cas d'aquest article de Rossend Sanglas Ramon, on s'avisa de la liquidació del federalisme i la mort del PSC, tots dos fets perpetrats per en Pere Navarro.

Seccions: 

Federalisme: què proposen?

Sembla que ben aviat el Parlament anunciarà quan es farà la consulta, i quina en serà la pregunta.

La redacció de la pregunta és una de les qüestions que més polseguera està aixecant, uns diuen que ha de ser concisa i clara, la resposta de la qual sigui sí o no. D’altres diuen que la pregunta ha d’incloure l’opció federal. I finalment, hi ha els que s’oposen a qualsevol consulta.

Seccions: 

El nom del federalisme en va

Potser sí que al principat de Catalunya hi ha persones que no volen ni la indepen-dència ni l'actual subordinació absoluta a l'Estat espanyol, aquest invent que té per nom “l'estat de les autonomies”. Ell(e)s són federalistes. Val, d'acord. I quantes persones són? Una part del PSC i una part d'ICV-EUiA? D'acord. Algunes persones no adscrites a cap grup polític? També.

Arribats a aquest punt: es busquen espanyol(e)s que es vulguin federar amb els i les federalistes catalans... Hem sentit alguna declaració pública a favor? No? Ningú? I si busquem sota les pedres? Tampoc. D'acord doncs, via morta.

Seccions: 
Subscriure a RSS - federalisme