història

L'odi

Feia dies que feien bullir l'olla i, finalment, es concreta la notícia de les denúncies presentades per l'estranya aliança del Partit Popular, Ciutadans i Unión Progreso y Democracia contra el simposi del 1714 per "incitació a l'odi i a la violència". Tot ve de la celebració d'un simposi d'historiadors que té per títol "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)". En aquest simposi d'historiadors es tractaran diversos aspectes de la construcció de l'estat centralista borbònic (com per exemple la introducció del cadastre) i de la repressió militar, política, lingüística, cultural, econòmica, social i etcètera contra Catalunya.

Seccions: 

Recull de premsa: El mot feixista el carrega el diable

Interessant reflexió d'en Martí Marín, terrassenc i professor d'Història a l'UAB, sobre l'ús i abús del terme feixista en la dialèctica de l'insult, entre la classe política i els seus opinadors, mentres els mateixos que l'empren sovint, passen de puntetes sobre personatges i fets que podríem associar de forma objectiva al feixisme real.

El mot feixista el carrega el diable.

Seccions: 

Tergiversació i manipulació de la història

Quan els representants del Partido Popular volen donar-nos lliçons d’història i ens acusen als catalans de tergiversar i manipular la història, segons el moment en què ho sentim, o ens fa somriure o directament ens indigna.

Seccions: 
Subscriure a RSS - història