Independència

L'odi

Feia dies que feien bullir l'olla i, finalment, es concreta la notícia de les denúncies presentades per l'estranya aliança del Partit Popular, Ciutadans i Unión Progreso y Democracia contra el simposi del 1714 per "incitació a l'odi i a la violència". Tot ve de la celebració d'un simposi d'historiadors que té per títol "Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)". En aquest simposi d'historiadors es tractaran diversos aspectes de la construcció de l'estat centralista borbònic (com per exemple la introducció del cadastre) i de la repressió militar, política, lingüística, cultural, econòmica, social i etcètera contra Catalunya.

Seccions: 

Recull de premsa: Quina pregunta per al referèndum?

Informe de Vilaweb de les diferents preguntes fetes a les diferents consultes recents d'independència.

 

Seccions: 

Qui té por a una Catalunya independent? (1)

Cada dia quan obrim el diari -aquells que tenim encara aquest costum- o escoltem les notícies per la ràdio, per exemple, sentim algun polític/a influent dient allò de que una Catalunya independent quedarà fora d’Europa... Volent dir que es quedarà fora de la Unió Europea, cosa que està per veure, però en tot cas el dir “fora d'Europa” té la intenció d'espantar la ciutadania.

Francament, aquesta cançoneta ja comença a cansar una mica i allò més saludable per a tots i totes nosaltres és la de pensar, “I què?”...

Seccions: 

Recull de premsa: Si li pesa o si li plau, ho farem

Article de Pere Cardús, publicat el passat 25 de setembre a Vilaweb. Article realista pel que fa a consequències i fets pràctics que poden succeir, segons el procès es faci de manera més o menys pactada amb l'estat o no. Enlloc dels habituals "brindis al sol" i especulacions, s'hi especifiquen escenaris concrets i realistes.

Si li pesa o si li plau, ho farem

Seccions: 

Recull de premsa: Un camí de roses?

Introduïm la secció "Recull de premsa" enllaçant amb aquest article d'Hèctor López Bofill, publicat el dia 2 d'octubre al diari El Punt Avui. En aquest article l'autor critica determinades visions optimistes del procés independentista català que minimitzen les respostes polítiques, judicials i fins i tot militars que, en la seva opinió, l'estat practicarà. Faltaria apuntar, pensem, que potser la candidesa de la que parla, és volguda, per tenir l'excusa per retrocedir o per fer una crida a una suposada però força impracticable revolta.

Un camí de roses?

Seccions: 

Ai que ens fan fora d'Europa!!!

Quan no hi ha arguments raonables per convèncer d’una idea, cal recórrer al discurs de la por i/o de la confusió. Aquesta ha estat sovint l’estratègia emprada per Espanya i els sectors espanyolistes de casa nostra.

Davant les grans mobilitzacions principatines, protagonitzades per la població civil –no ho oblidem-, cal enredar la troca i començar a llançar missatges apocalíptics, difosos pels nombrosos mitjans de comunicació adeptes a Espanya, i ara toca esbombar a tort i a dret, que si Catalunya esdevé independent quedarà fora d’Europa. Ai las!

Seccions: 
Subscriure a RSS - Independència