Qui som

El 26 de novembre de 2012 va obrir-se una nova etapa política a Catalunya. Per primera vegada a la història el Parlament de Catalunya esdevenia una cambra clarament favorable a la construcció d'un Estat català independent de l'Estat espanyol.

En aquesta nova etapa ens sembla important que tothom qui estigui d'acord a fer avançar el projecte de construcció del nou Estat català tingui la possibilitat de contribuir per tal de superar vells esquemes i fer que el somni d'una Catalunya independent, com a pas previ a la constitució dels Països catalans, no només sigui possible sinó que serveixi per a construir un estat socialment just, amb totes les conseqüències que això comporti.

El web 26 de novembre és un espai de reflexió sobre política i societat de l'àmbit dels Països Catalans format per persones que hem estat militants de diferents organitzacions de l'esquerra independentista.

Ens hem constituït en grup de reflexió i intercanvi d'opinions polítiques i socials perquè  pensem en termes polítics i volem tenir un punt de trobada i un mitjà per expressar-nos.

Des del col·lectiu 26denovembre entenem que una Catalunya socialment justa només pot ser concebuda des d'uns plantejaments radicals alternatius a les polítiques neocapitalistes, neoliberals, democristianes o socialdemocràtiques que controlen la major part de discurs dins i fora del Parlament.

En aquest sentit, les veus que, com les nostres, plantegen altres maneres de fer, sovint es troben aïllades, disperses i sense els punts de referència necessaris per a la reflexió política. En l'altre extrem, les veus com les nostres que han estat capaces d'organitzar-se, sovint es troben constretes per les estructures d'uns partits que funcionen d'una manera antiga, sovint amb una capacitat de reacció limitada o, més sovint, encara amb unes lluites orgàniques pel control de les organitzacions que impedeixen el naixement d'idees.

No sabem fins on arribarem en aquesta nova activitat d'observar, pensar i escriure, i la nostra intenció és tenir alguna utilitat pública perquè pensem que, en general, falta anàlisi política i volem proporcionar elements de reflexió.

Serem tan rigorosos i perseverants com estigui al nostre abast. No som ni volem ser “predicadors” de res.  Escrivim el què pensem i no tenim en compte de si és el què s'espera sentir. I sobretot, cerquem uns objectius políticament traduïbles.

Els dimecres hi haurà un article nostre d'opinió setmanal. També enllaçarem articles que considerem interessants.

Gràcies per llegir-nos,

Barcelona, abril de 2013

26 de novembre