repressió

Recull de premsa: Pels seus fruits els coneixereu

Editorial d'en Vicent Partal del passat dia 1 d'octubre, per a Vilaweb, en la que descriu una sèrie d'actuacions endegades per l'estat en els darrers dies, totes en el mateix sentit, escapçar la discrepància arreu del "territorio nazional". Si no fos perquè no ens ho volem creure, a cada moment que passa tot fa més ferum a l'Alemanya dels anys 30...

Pels seus fruits els coneixereu

Seccions: 

Recull de premsa: Totes les vies legals de l'estat espanyol per a impedir la independència

Article de Pere Cardús publicat a Vilaweb el passat dia 2 d'octubre, molt minuciòs pel que fa als diversos escenaris legals i les possibles consequències de caire punitiu que pot adoptar l'estat enfront la consulta, una hipotètica declaraciú unilateral d'independència (DUI) o convocatòria d'eleccions plebiscitàries.

Seccions: 

Recull de premsa: Un camí de roses?

Introduïm la secció "Recull de premsa" enllaçant amb aquest article d'Hèctor López Bofill, publicat el dia 2 d'octubre al diari El Punt Avui. En aquest article l'autor critica determinades visions optimistes del procés independentista català que minimitzen les respostes polítiques, judicials i fins i tot militars que, en la seva opinió, l'estat practicarà. Faltaria apuntar, pensem, que potser la candidesa de la que parla, és volguda, per tenir l'excusa per retrocedir o per fer una crida a una suposada però força impracticable revolta.

Un camí de roses?

Seccions: 

Les bales de goma i el dret de manifestació

Aquesta reflexió no serà gaire "literària", ens limitarem a dues definicions, un seguit de dades i tres preguntes. La nostra intenció és que, al final de la lectura, us definiu, prengueu partit i trieu.

Definicions (segons el DIEC):

pilota

1 f. [LC] [SP] Cos esfèric que segons la seva grandària, la seva forma i els materials de què està fet, s’utilitza per a jugar a diversos jocs o en la pràctica d’esports com ara el tennis, el tennis de taula, el futbol, etc.

2 1 f. [LC] fer anar algú com una pilota Fer-lo anar d’un lloc a l’altre.

Seccions: 
Subscriure a RSS - repressió