Catalunya

Recull de premsa: L'aposta pel turisme és el que ens ha portat al forat en què estem

Entrevista a Miquel Puig, publicada al diari El Punt Avui el passat dia 14 de setembre. L'entrevistat,  exdirector d'indústria de la Generalitat de Catalunya critica fortament l'aposta econòmica pel turisme i per , fins fa quatre dies, la construcció com a motors de l'economia. Un model al que no li cal mà d'obra qualificada, i que per tant, es veu obligada a migrar o a treballar en llocs de treball pels quals estan sobrequalificats.

L'aposta pel turisme és el que ens ha portat al forat en què estem

Seccions: 

Qui té por a una Catalunya independent? (1)

Cada dia quan obrim el diari -aquells que tenim encara aquest costum- o escoltem les notícies per la ràdio, per exemple, sentim algun polític/a influent dient allò de que una Catalunya independent quedarà fora d’Europa... Volent dir que es quedarà fora de la Unió Europea, cosa que està per veure, però en tot cas el dir “fora d'Europa” té la intenció d'espantar la ciutadania.

Francament, aquesta cançoneta ja comença a cansar una mica i allò més saludable per a tots i totes nosaltres és la de pensar, “I què?”...

Seccions: 

Recull de premsa: Si li pesa o si li plau, ho farem

Article de Pere Cardús, publicat el passat 25 de setembre a Vilaweb. Article realista pel que fa a consequències i fets pràctics que poden succeir, segons el procès es faci de manera més o menys pactada amb l'estat o no. Enlloc dels habituals "brindis al sol" i especulacions, s'hi especifiquen escenaris concrets i realistes.

Si li pesa o si li plau, ho farem

Seccions: 

Recull de premsa: Un camí de roses?

Introduïm la secció "Recull de premsa" enllaçant amb aquest article d'Hèctor López Bofill, publicat el dia 2 d'octubre al diari El Punt Avui. En aquest article l'autor critica determinades visions optimistes del procés independentista català que minimitzen les respostes polítiques, judicials i fins i tot militars que, en la seva opinió, l'estat practicarà. Faltaria apuntar, pensem, que potser la candidesa de la que parla, és volguda, per tenir l'excusa per retrocedir o per fer una crida a una suposada però força impracticable revolta.

Un camí de roses?

Seccions: 

Ai que ens fan fora d'Europa!!!

Quan no hi ha arguments raonables per convèncer d’una idea, cal recórrer al discurs de la por i/o de la confusió. Aquesta ha estat sovint l’estratègia emprada per Espanya i els sectors espanyolistes de casa nostra.

Davant les grans mobilitzacions principatines, protagonitzades per la població civil –no ho oblidem-, cal enredar la troca i començar a llançar missatges apocalíptics, difosos pels nombrosos mitjans de comunicació adeptes a Espanya, i ara toca esbombar a tort i a dret, que si Catalunya esdevé independent quedarà fora d’Europa. Ai las!

Seccions: 

País: por, covardia i mandra

Aclariment per al lector malintencionat: aquest text no pretén ser un altre discurs reflexiu des de la superioritat moral, sinó complementar amb una altra perspectiva d’anàlisi per quina raó l’exercici efectiu d’autodeterminació del país no acaba- aparentment- d’avançar.

Encara que alguns, molts si voleu, ja hi estaven treballant des de fa una pila d’anys, sembla prou de comú acord que “tot es precipità” a partir del juliol del 2010 amb la massiva manifestació pel dret de decidir.

Seccions: 
Subscriure a RSS - Catalunya