Motorola E i el català

El meu actual mòbil és un de gama mitjana-baixa, un moto E. Me'l vaig comprar sense passar pel wiki de Softcatalà (error) i per tant no me'n vaig adonar que no n'hi havia suport en català ni de les dificultats que posava el Moto per ser posat en català. Hi ha una mínima manera de catalanitzar-lo (a mitjes):

1.- Instal·lar l'app MoreLocale2

El meu núvol s'anirà construïnt

...durant l'any 2015, sense presses.

Primers pasos amb la RaspberryPi

Finalment em va arribar la meva RaspberryPi, després d’aprox 4.5 mesos d’espera. Tenia moltes esperances posades en aquest dispositiu, però no tinc clar si podré fer tot el que tenia pensat amb ella. Per començar, el sistema de fitxers es podreix, a mi m’ha passat ni dues setmanes després de ser instal·lada. Sip, tal qual.

Avaria d’un disc amb RAID1. (i II)

Ens vam quedar que vaig anar-me a comprar un altre disc SATA de 500 GB, me l’he comprat aquest matí i perquè us feu una idea, estem parlant de 59.95€ un SEAGATE.

He apagat i he tret la tapa de l’ordinador i he desmuntat el disc avariat, que ja veurem què faig. No pateixo gaire per on acabi el seu contingut, està xifradíssim :^)

Avaria d’un disc amb RAID1. (I)

Tinc pendents uns quants temes a tractar en aquest portfoli, però una novetat que m’ha vingut per sorpresa s’ha posat per davant de la resta.

conky + xfce4

Un petit tip per permetre que Conky funcioni a xfce4. Sovint no s’inicia conky per que xfce4 triga una mica a iniciar-se. La idea és dir-li a conky a cada inici de sessió “inicia’t per defecte i espera’t a iniciar-te uns segons, per donar-li temps a xfce4 que sigui com sigui s’iniciï abans”.

1.- Evidentment instal·lem  conky.

#aptitude install conky

2.- Configurem conky. Ens baixem un script de conky i el desem com a .conkyrc a la nostra home. Jo faig servir aquest.

xfce4.8 sobre Debian

 

Això que veieu aquí és l’escriptori del meu petit notebook. Xfce4.8 sobre Debian Wheezy, amb Conky com a monitor de la màquina. No està gaire tunejat, ni tant sols el Conky (he agafat crec que el segon script que ve per defecte al web oficial). Però em trobo més còmode i més productiu amb aquest escriptori que amb Gnome 3.*, Unity, KDE o qualsevol altre. Pels usuaris que no vulgueu passar per Debian, us comento que hi ha una variant de la Ubuntu que porta Xfce per defecte: Xubuntu.

Curs administració de sistemes GNU/Linux. Sessió última :)

Bé, finalment és divendres. EL divendres :)

Avui m'agradaria que la classe tingués 4 parts molt determinades.

* La primera seria un poc com de contextualització del tema. Hem fet un curs d'administració de sistemes GNU/Linux. I ara què? Bé. Doncs d'una banda veurem com saber més de:

Il·luminació

 

Subscriure a El meu núvol RSS