Il·luminació

 

Fa ja uns quants anyets, quan em vaig començar a ficar amb el GNU/Linux, feia servir sobretot Enlightenment (desenvolupat sota la direcció de Rasterman) com a gestor de finestres. Exactament, la versió 0.16. Parlo de fa uns quatre anys o així, aproximàdament. M'agradava molt per diverses raons: en primer lloc perquè era maco, molt maco i altament configurable, amb aquell fons de pantalla dels xiprers que tant m'agradava :) -aquesta raó pot semblar una gilipollada, però és important, i la gent l'hauria de tenir més en compte-, la segona raó era que Gnome en aquella època, a la versió que hi havia a la Debian Potato, doncs petava bastant sovint. I la tercera raó era que KDE era encara més lleig en aquella època que ara, amb l'afegit que instal·lar-lo a la Potato era un infern, i que fins que no hem vist Sarge estable les versions que Debian oferia a la seva distribució estable eren sempre massa antigues.

Ara faig servir Gnome, després d'un altre període en què també vaig gaudir molt amb el Fluxbox. També per diverses raons: en primer lloc perquè necessito un escriptori, no un entorn de finestres, algun lloc (el Desktop) on desar els documents i tasques que tinc pendents (ai...), on posar accessos directes sense necessitat de complicar-me massa la vida, on configurar tantes i tantes coses de l'ordinador amb assistents fàcils i xorres. En segon lloc perquè la promesa versió nova d'Enlightenment, la 0.17, s'ha retardat molt, massa. Hi ha gent que diu que tot plegat és vaporware, no és així, evidentment, estan equivocats, però la veritat és que estan trigant massa, per quan l'alliberin de veritat encara queda temps (imagineu perquè entri a Debian estable...). En tercer lloc perquè el nou, esperat i desitjat Enlightenment tampoc disposarà de suport per icones al Desktop. Tindrà moltes altres millores respecte la versió precedent, l'aspecte visual promet molt ser la bomba, absolutament, però ara ja no estic davant de l'ordinador per flipar, sinó per treballar...

Però si voleu flipar molt :) i tenir una experiència que us il·lumini, aneu a Elivecd, baixeu-vos el live cd amb una distribució que porta el Enlightenment com a gestor de finestres per defecte. Executeu-lo en qualsevol PC ...i flipeu!! ;)

Tags: 
nomCategoria: