Motorola E i el català

El meu actual mòbil és un de gama mitjana-baixa, un moto E. Me'l vaig comprar sense passar pel wiki de Softcatalà (error) i per tant no me'n vaig adonar que no n'hi havia suport en català ni de les dificultats que posava el Moto per ser posat en català. Hi ha una mínima manera de catalanitzar-lo (a mitjes):

1.- Instal·lar l'app MoreLocale2

2.- Instal·lar Android Tools en Debian

Doncs això, instal·lem les adb-tools en Debian,:

# apt-get install android-tools-fastboot
# apt-get install android-tools-adb

3.- Accedir a USB Debugging

* Hi han dues maneres:

3.1.- Instal·lar app USBDebug

Que és la manera xorra. I que penso desinstal·lar immediatament.

3.2.- Accedir al menú "Developer Settings"

Per defecte deshabilitat al Moto E (...). Per habilitar-les s'ha d'anar a Settings -> About Device i picar 7 vegades seguides al Build Number.

Llavors ja tenim accés, ens apareixen a Settings i ja podem activar "Enable USB Debugging".

4.- Accedir al shell del teléfon

Un cop activat i amb el teléfon connectat, hem d'entrar al shell del teléfon des de l'ordinador:

$ adb shell

5.- Canviar els permisos de l'app MoreLocale2

$ shell@condor_umts:/ $ pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION

6.- Seleccionar Locale via MoreLocale2

Un cop fet això el que es tracta és d'obrir el MoreLocale2, seleccionar Custom Locale i ficar catala - ca - AD - (buit). El resultat és desigual. Moltes aplicacions i etc ja sortiran per defecte en català però moltes coses de Google / Android sortiran en anglès o en cata-anglès.

Conclusió:

Una catalanització parcial per la qual gairebé s'han de fer servir eines de desenvolupament (adb-tools) total perquè els de Motorola han decidit esborrar el suport d'unes quantes llengües (decisió discutible però comprensible), i inhabilitar la possibilitat d'importar-les posteriorment (decisió discutible discutible). Una raó més per algun dia posar-s'hi seriosament a investigar el tema de Cyanogenmod 11 o 12. Error meu també per no haver consultat prèviament la wiki de Softcatalà i comprar únicament dispositius que donin suport al català (o al menys que permetin poder-lo instal·lar sense haver de ser enginyer d'Android). Personalment si Motorola no canvia d'actitud no penso comprar mai més cap dispositiu d'aquesta marca.

nomCategoria: